Peter Sagan krijgt fikse straf voor “intimidatie” in de Giro én zou spreken met Franse ploeg over transfer

 

 ©  LAPRESSE

De organisatie van de Ronde van Italië heeft Peter Sagan een straf opgelegd omdat hij zich misdragen heeft tijdens de 18de etappe.

Vincent Van Genechten

Sagan moet 1.000 Zwitserse frank (913 euro) ophoesten en verliest 50 UCI-punten voor “intimidatie en ongepast gedrag” ten aanzien van enkele andere renners in het peloton. Beelden van het incident zijn er echter niet, maar de drager van de paarse puntentrui repte er zelf met geen woord over na de rit en op zijn sociale media.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Intussen meldt L’Equipe dat de ex-wereldkampioen in onderhandeling is met Total - Direct Energie. Fietsenmerk Specialized zou volgens de Franse sportkrant graag verder willen met Sagan en daarom de ploeg van onder andere Nikki Terpstra van fietsen willen voorzien.

Naast de Franse ploeg zouden er twee WorldTour-ploegen geïnteresseerd zijn in de Slowaak, maar volgens L’Equipe hoort Deceuninck - Quick-Step daar niet bij.

LEES OOK. De Clan Sagan: elf renners en personeelsleden verbinden hun lot aan dat van ex-wereldkampioen

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten