Golficoon Tiger Woods over revalidatie na ongeval: “Het is een van de meest pijnlijke ervaringen in mijn loopbaan”

 

Golfer Tiger Woods zegt dat de revalidatie van verwondingen aan een been na een zwaar auto-ongeval bijzonder moeizaam verloopt.

Vincent Van GenechtenBron: Belga

“Mijn eerste doel is opnieuw alleen te kunnen stappen”, dat verklaarde Tiger Woods donderdag, drie maanden na zijn zware crash, in een interview met Golf Digest. Over een terugkeer in competitie spreekt hij met geen woord.

“Mijn herstel houdt me enorm bezig. Ik doe dagelijks allerlei oefeningen met maar één doel: alleen kunnen wandelen. Ik doe het letterlijk stap voor stap”, verklaarde Woods in zijn eerste interview na het ongeluk op 23 februari in Californië. Hij hield er verschillende breuken aan het rechterbeen aan over.

Deze blessure heeft in termen van pijn weinig te maken met de vijf operaties die hij tijdens zijn carrière onderging aan de rug. “Ik begrijp hierdoor beter wat een herstel betekent, maar de pijn die ik nu heb, is veel erger dan wat ik ooit heb gekend”, verklaarde hij. “Het is een van de meest pijnlijke ervaringen in mijn loopbaan.”

“Ik krijg heel veel steun van veel mensen, dat doet me enorm deugd”, voegde de 15-voudige Grand Slam winnaar hieraan toe. Op de vraag of hij nog ooit opnieuw op een golfcourt zal kunnen spelen, antwoordde hij niet.

Dinsdag poseerde hij op de sociale media van het golfblad, met krukken, ter ondersteuning van een jonge fan met kanker.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Begin april had de politie vastgesteld dat de golfer twee keer zo snel reed als toegelaten tijdens zijn ongeluk. Hij werd heel lang geopereerd omwille van verschillende breuken aan het rechterbeen. Er werd onder andere een stuk metaal geplaatst om zijn voet en enkel opnieuw te verankeren.

Vorige week had Steve Stricker, de Amerikaanse kapitein in de Ryder Cup, verklaard dat hij op Tiger Woods rekent als assistent tijdens de confrontatie met Europa op Whistling Staits, in september.

LEES OOK

Nu in het nieuws