Vlaams Belang start mailcampagne ‘Stop censuur’ naar justitieminister Van Quickenborne na veroordeling van Voorpost-leden

 

Voor het Vlaams Belang is het taak van de minister van Justitie om de rechtsstaat te beschermen. “Maar nu onze vrije meningsuiting en bijgevolg onze democratie in gevaar zijn, zoals het Voorpost-vonnis duidelijk aantoont, doet Vincent Van Quickenborne (Open VLD) niets”, klaagt partijvoorzitter Tom Van Grieken aan. Daarom start Vlaams Belang een platform, waarop burgers via een vooraf opgestelde mail hun bezorgdheid aan de minister kunnen overbrengen.

jvhBron: BELGA

Het Vlaams Belang is geschokt door het vonnis van de Mechelse rechtbank. “Wegens het geweldloos tonen van een spandoek tegen islamisering werden er celstraffen uitgesproken tot zes maanden effectief”, aldus Van Grieken. 

Het Vlaams Belang start daarom vrijdag een platform op www.stopcensuur.be waarbij burgers minister Van Quickenborne direct kunnen mailen. De contactgegevens van de minister worden hierbij niet openbaar gemaakt. In de mail wordt de minister gevraagd om “de gepaste actie te ondernemen”, te zorgen dat rechtswillekeur geen kans krijgt en een nieuwe wetgeving te onwerpen “zodat dit soort van machtsmisbruik niet meer voorvalt”.

Het baart de partij zorgen dat een mening in dit land tot een veroordeling kan leiden. Het Vlaams Belang wijst op het gevaar dat van dit predecent uitgaat. “Niet enkel leden van Voorpost maar iedere burger kan op die manier worden aangepakt. Onze volledige democratie is dus in gevaar. Want zonder oppositie, zonder het recht op vrije meningen, wordt democratie onmogelijk”, luidt het.

“Het is de dringende taak van een minister van Justitie om de democratische rechtsstaat te herstellen en te beschermen. Maar Vincent Van Quickenborne doet dit niet. Zijn stilzwijgen is oorverdovend en vooral veelzeggend”, besluit Tom Van Grieken.

LEES OOK

Nu in het nieuws