REACTIES. Louis Vervaeke kan nog lachen na twintig zware etappes in Giro, ritwinnaar Damiano Caruso is “gelukkigste man ter wereld”

 ©  AFP

Twintig gedaan, nog één te gaan: de Giro zit er bijna op. Ook voor Louis Vervaeke, die zich in de laatste bergrit opnieuw liet opmerken door in de vlucht van de dag mee te gaan. Ritwinst zat er niet in, maar de Oost-Vlaming gaf wel aan tevreden te zijn met zijn Giro. “Het was leuk om die oorlog op alle fronten even vanop de voorste rij mee te maken.”

Sam Varewyck

LEES OOK. Damiano Caruso wint laatste bergrit en doet ultieme gooi naar roze met lange aanval, maar Egan Bernal houdt stand

Louis Vervaeke: “Was een fout om die Italianen te laten terugkeren”

“Dat ik eerste Belg ben? Dat is niets waard, daar rijden we niet voor hé”, lachte Louis Vervaeke na de finish van de twintigste etappe voor de tv-camera’s van Eurosport. Daarin trok hij opnieuw ten aanval. “Het was leuk dat we weg waren, het was het plan om nog één keer alles op alles te zetten. Daarom heb ik gisteren (vrijdag, nvdr.) wat tijd verloren. Helaas kregen we geen voorsprong, maar het was wel een mooie ploeg. Ik wist dat ik samen met Felix Großschartner de beste klimmer was.”

“We maken een fout om te wachten op die twee Italianen, want zodra zij erbij waren, werd het tempo meer gedrukt”, analyseerde Vervaeke. “Maar het was leuk om te zien dat er nog oorlog was op alle fronten. En het was leuk om dat even vanop de voorste linie mee te maken. Ik heb genoten van deze Giro, het was tof om even mee te doen om de roze trui. Helaas kwam ik 25 seconden tekort. Met de ploeg hebben we in onze eerste Giro een rit gewonnen en ik denk dat we meer dan een dozijn toptienplaatsen pakken, dus voor de ploeg is het een geslaagde Giro.”

Damiano Caruso: “Vandaag is een droom van mij uitgekomen”

“Ik dacht aan duizend dingen in de laatste meters voor de finish. Al mijn opofferingen, trainingen, al het harde werk van mijn teamgenoten”, vertelde ritwinnaar Damiano Caruso. “We reden vandaag voorbeeldig. Pello Bilbao in het bijzonder heeft het ongelooflijk gedaan en speelde een belangrijke rol in deze ritzege. Vandaag is een droom van mij uitgekomen, ik denk dat ik de gelukkigste man ter wereld ben!”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten