Thomas Van der Plaetsen op koers voor Olympisch ticket na eerste dag van Hypomeeting van Götzis

 ©  AFP

Tienkamper Thomas Van der Plaetsen is op de Hypomeeting van Götzis nog op zoek naar een Olympisch ticket voor Tokio. Na de eerste dag behoort een ticketje voor de Spelen nog tot de mogelijkheden. Na dag 1 staat hij met 4.254 punten op de vijfde plaats.

Tjorven MessiaenBron: BELGA

Om nog een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio te veroveren, moet Van der Plaetsen wel zijn persoonlijk record (8.332 ptn) breken. Na de eerste twee proeven van de dag stond onze landgenoot op een voorlopige vierde plaats. Van der Plaetsen begon degelijk met 11.21 op de 100 meter en schitterde nadien in het verspringen. Hij sprong 7m90 en deed daarmee tien centimeter beter dan zijn persoonlijk record. 

Zaterdagnamiddag moest hij dan één stek inleveren. De dertigjarige Oost-Vlaming kwam in de B-groep van het kogelstoten, niet meteen zijn sterkste discipline, met 13.81 niet verder dan een elfde plaats. Met een sprong over 2m09 won hij vervolgens wel het hoogspringen, om daarna af te sluiten met een derde plaats in de tweede reeks van de 400m. Van der Plaetsen liet daar 50.29 noteren, waarmee hij de tweede plaats aan Niels Pittomvils (49.94) moest laten.

Pittomvils dertiende

Pittomvils was eerder in het hoogspringen over 2 meter gegaan en een persoonlijk record van 14.89 meter leverde hem de derde plaats in de B-groep van het kogelstoten op. Eerder op zaterdag liep de Limburger 11.32 op de 100 meter. In het verspringen kwam hij tot 7m40, drie centimeter beter dan zijn persoonlijk record (7m37). Hij sluit de eerste dag af op de dertiende stek, met 4.104 punten. De leiding is in handen van de Canadees Damian Warner (4.743 punten).

Zondag staan de 110 meter horden, het discuswerpen, polsstokspringen, speerwerpen en de 1.500 meter op het programma.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten