Arnaud Démare snelt naar tweede opeenvolgende ritzege in Boucles de la Mayenne

Bron © BELGA

Arnaud Démare heeft zaterdag opnieuw raak geschoten in de Boucles de la Mayenne (Fra/2.1). De Fransman toonde zich net zoals vrijdag de snelste in de massasprint. Hij haalde het na 182 km van Saint-Berthevin naar Craon voor Kristoffer Halvorsen (Uno-X Pro Cycling Team) en Nils Eekhoff (Team DSM). Démare neemt ook de leiderstrui over van Philipp Walsleben, die de openingsrit won. Met Piet Allegaert (6), Emiel Vermeulen (8) en Sasha Weemaes (9) eindigden drie landgenoten in de top tien.

Vroeg in de wedstrijd wisten vier renners weg te rijden uit het peloton: onze landgenoot Ludovic Robeet, Jhonathan Restrepo, Tobias Bayer en snelle man Bryan Coquard. In het peloton controleerde Groupama-FDJ voor Arnaud Démare en dus kregen de vluchters nooit meer dan 2:35 bonus.

Vooraan moesten Coquard en Restrepo als eersten afhaken, finaal werden ook Robeet en Bayer op 10 km van het eind opgeslokt door het peloton waar de sprint werd voorbereid. Op Démare stond geen maat en hij pakte zijn vijfde zege van het seizoen na dubbele ritwinst in de Ronde van Valencia en de zege in La Roue Tourangelle.

AANGERADEN