Arnaud Démare sprint naar hattrick en eindzege in Boucles de la Mayenne

Bron © BELGA

De Fransman Arnaud Démare (Groupama-FDJ) mocht zondag tweemaal feestvieren in de Boucles de la Mayenne, een Franse vierdaagse rittenkoers voor de Pro Series. Hij sprintte op de slotdag naar zijn derde ritzege en eindwinst.

Na twee etappezeges begon Frans kampioen Démare als leider aan de vierde en laatste dag van 181 kilometer tussen Méral en Laval, waarin het opnieuw de hele dag op en af ging. Pas na een ruim uur koers slaagde een kopgroep erin een vermeldenswaardige voorsprong bij elkaar te rijden, met daarin de Belg Ludwig De Winter (Intermarché-Wanty-Gobert) en verder ook Alexandre Delettre en Roger Adria.

Net als in de vorige ritten waren het Groupama-FDJ en Uno-X die de achtervolging leidden in het peloton in dienst van respectievelijk Démare en Kristoffer Halvorsen. Nog voor het aansnijden van de lokale ronden in Laval riepen ze de drie vluchters terug tot de orde. Ondanks enkele uitvalspogingen en een breukje werd het een massasprint, waarin Démare voor de derde dag op rij aan het langste eind trok, zij het met miniem verschil. De fotofinish toonde de Brit Daniel McLay en de Fransman Bryan Coquard respectievelijk als tweede en derde aan.

In het eindklassement haalt Démare het voor de Duitser Philipp Walsleben van Alpecin-Fenix, de winnaar van de openingsetappe. De Noor Kristoffer Halvorsen is derde.

Door Laurens Van Heuverswijn
AANGERADEN