In Engeland dromen ze van ‘comeback’ van Romelu Lukaku, maar Inter wil cashen voor andere ster: “Lukaku kreeg al telefoon”

Foto: ISOPIX

Wat met Romelu Lukaku na het vertrek van trainer Antonio Conte bij Inter? Het was zowat de eerste vraag toen de Italiaan opstapte na het behalen van de titel. In Engeland lijken ze te rekenen op een terugkeer naar Chelsea, maar die kans lijkt niet zo bijster groot.

Conte was de man die Lukaku twee jaar geleden overtuigde om de Premier League in te ruilen voor de Serie A. Met succes. ‘Big Rom’ zit intussen al aan 64 doelpunten en 16 assists in 95 optredens, wat dit seizoen leidde tot de eerste titel voor de Nerazzurri sinds 2010.

Maar Inter kampt met financiële problemen (ze moeten 80-100 miljoen ophalen) en dus vertrok Conte, die geen verbeterd contract kreeg en door het vertrek van een of meerdere sterspelers een minder sterk team vreesde voor volgend seizoen. De drie namen die het meest genoemd worden als spelers die veel geld in het laadje kunnen brengen: Lautaro Martinez, Achraf Hakimi en… Lukaku.

In Engeland was het vandaag opnieuw zover. Na het winnen van de Champions League zou zijn ex-club Chelsea azen op een terugkeer van de 28-jarige spits. De Blues zouden de inefficiënte Timo Werner willen vervangen door een nummer 9 van wereldformaat. Erling Haaland (Dortmund) en Harry Kane (Tottenham) worden ook genoemd, maar Lukaku zou het “meest realistische doelwit” zijn voor Chelsea. Dat stellen onder anderen The Guardian en The Daily Mail.

In Engeland dromen ze van ‘comeback’ van Romelu Lukaku, maar Inter wil cashen voor andere ster: “Lukaku kreeg al telefoon”
Foto: IMAGEGLOBE

Telefoontje

“Inter zal er alles aan doen om Lukaku te houden nadat ze twee jaar geleden 74 miljoen euro betaalden aan Manchester United”, schrijft The Guardian. “De Italianen willen geen verlies maken op de Belg en kijken eerst naar rechtsback Ashraf Hakimi en spits Lautaro Martinez. Maar Chelsea heeft de financiële kracht om het verweer van Inter te testen. Thomas Tuchel wil ook graag een straf elftal op de mat kunnen brengen.”

Intussen zou Hakimi op weg zijn naar PSG. De Franse topclub is volgens Sky Italia in gesprek met de Marokkaanse flankspeler, maar Inter zou 80 miljoen willen voor Hakimi. Dat zou voorlopig nog een struikelblok zijn voor een transfer.

Lukaku verkopen, zou dan weer een allerlaatste redmiddel zijn. Nieuwe trainer Simone Inzaghi zou ‘Big Rom’ intussen al gebeld hebben met de boodschap dat hij een “sleutelspeler” is bij Inter, ondanks de interesse uit de Premier League. De gewezen trainer van Jordan Lukaku bij Lazio speelt dan ook net als Conte met een 3-5-2.

“Als er ooit een prioriteitsvolgorde van verkoop zou bestaan, zou Lukaku de minst vervangbare zijn”, schreef La Gazzetta dello Sport eerder al. “Daarom is Romelu Lukaku de allereerste speler die Simone Inzaghi zal bellen. Ook het management heeft al contact opgenomen met Lukaku om hem ervan te overtuigen dat het project overeind blijft.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN