Els van Doesburg en twee andere N-VA’ers leggen eed af in Antwerpse gemeenteraad

Antwerpen -

Een ware stoelendans bij N-VA, maandagavond op de gemeenteraad. Door het vertrek van Fons Duchateau als schepen en gemeenteraadslid, en het zwangerschapsverlof van N-VA-raadslid Sanne Descamps, kwamen er drie nieuwe eedafleggingen aan te pas. Een van hen was Els van Doesburg.

Jan Stassijns

Els van Doesburg (N-VA) heeft maandagavond, op de Antwerpse gemeenteraad, de eed afgelegd als nieuwe schepen, ter vervanging van Fons Duchateau (N-VA). Hij start vanaf dinsdag 1 juni aan zijn nieuwe job als de man die fusie tussen het Ziekenhuisnetwerk Antwerpen en de Gasthuiszusters Antwerpen dient voor te bereiden. Hij diende daarvoor zij ontslag in als schepen én gemeenteraadslid, een ontslag dat inging op het moment dat de gemeenteraad werd beëindigd.

Els van Doesburg mag zich dus voortaan schepen van Wonen, Groen, Stads- en Buurtonderhoud, Gezondheids- en Seniorenzorg noemen. Mogelijk worden enkele van die bevoegdheden nog ondergebracht bij andere N-VA-schepenen.

LEES OOK:

• N-VA-schepen Fons Duchateau stopt met politiek: “Met pijn in het hart”

• Jong, mooi, ambitieus en ongegeneerd conservatief: dit is kersvers Antwerps schepen Els van Doesburg

 

 ©  RR

Duchateau stopt ook als gemeenteraadslid. In die functie wordt hij opgevolgd door Lotte Mintjens uit Berchem. Ook zij legde maandagavond de eed af. En ook haar mandaat ging in vanaf het ogenblik dat de zitting was afgelopen.

De laatste N-VA’er die de eed mocht afleggen was Goedele Toen uit Hoboken. Zij vervangt vanaf 21 juni Sanne Descamps, die haar mandaat tot en met 3 oktober onderbreekt vanwege haar zwangerschap.

LEES OOK: Herstructurering Zorgbedrijf goedgekeurd in gemeenteraad: Vooruit-raadslid Turan onthoudt zich bij stemming

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten