Chileens international en Inter-speler Arturo Vidal in ziekenhuis opgenomen na coronabesmetting

 ©  ISOPIX

Chileens international en Inter-middenvelder Arturo Vidal is maandag in een ziekenhuis in de Chileense hoofdstad Santiago opgenomen nadat hij positief getest had op het coronavirus.

Bron: BELGA

De 34-jarige Vidal, die eerder dit seizoen al aan zijn knie werd geopereerd, mist zo het WK-kwalificatieduel van donderdag tegen het Argentinië van Lionel Messi. Ook voor de interland van begin volgende week tegen Bolivia moet hij verstek geven.

De overige PCR-testen die werden afgenomen bij de Chileense selectie waren allemaal negatief. Vrijdag hadden alle spelers hun coronavaccin toegediend gekregen. In de eerste dagen en weken na de vaccinatie biedt het vaccin echter weinig tot geen bescherming.

Net zoals de rest van Zuid-Amerika gaat Chili nog steeds gebukt onder het coronavirus. Dagelijks worden er meer dan 6.000 besmettingen geregistreerd en het gezondheidssysteem in het land kan de toestroom aan patiënten maar moeilijk aan. In totaal werden er al 1,3 miljoen besmettingen vastgesteld, 29.000 mensen stierven aan de gevolgen van COVID.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt