Na 150 dagen vaccineren: 100.000ste Gentenaar krijgt vandaag een prik

Gent -

Een mijlpaal in Flanders Expo: vandaag, woensdag, ronden we de kaap van 100.000 gevaccineerde Gentenaars. Daarmee kreeg 46 procent van de volwassen bevolking in de stad minstens één prik.

Op maandag 28 december 2020 kregen de eerste Belgen hun coronavaccin. 156 dagen later loopt de vaccincatiecampagne in ons land op volle snelheid. Ook in Gent, waar op veertien dagen tijd 47.000 vaccins worden toegediend in Flanders Expo.

Veel tijd om de mijlpaal te vieren, is er momenteel dus niet in het vaccinatiecentrum. Woensdag wordt wel even stilgestaan bij een nieuwe mijlpaal: de honderdduizendste Gentenaar die een eerste vaccin krijgt toegediend.

Daarmee heeft bijna de helft van de volwassen bevolking in Gent een eerste spuitje gekregen. Gentenaars die geboren zijn in 1976 of eerder, krijgen deze week een uitnodiging in de bus.

Het aantal besmettingen in Gent neemt intussen af. De afgelopen twee weken kregen 601 mensen in onze stad een positief testresultaat. Nog steeds een fors aantal, maar een maand geleden lag dat cijfer nog dubbel zo hoog.

Door Max Dedulle
AANGERADEN