Fabio Jakobsen mengt zich voor het eerst opnieuw in finale van een koers: “Het deed deugd om de adrenaline te voelen”

 

 ©  BELGA

In de derde rit van het Critérium du Dauphiné probeerde Fabio Jakobsen zich voor het eerst sinds zijn val in de Ronde van Polen te mengen in de finale van een koers. Vooraf hoopte hij mee te doen in de sprint, maar uiteindelijk finishte als 86ste op iets meer dan een minuut van winnaar Sonny Colbrelli. Toch is de Nederlander blij met zijn prestatie: “Het was de eerste finale die ik in lange tijd doe en ik voelde me goed en zelfverzekerd.”

Yanko Beeckman

“We wisten dat de laatste kilometer heel zwaar voor me zou zijn”, aldus de Nederlander van Deceuninck-Quick-Step. “Maar het doel was om er te zijn en ik ben blij dat dat gelukt is. In de laatste twee kilometer zat ik in een goede positie, maar na 600 meter begon ik het melkzuur in mijn benen te voelen.”

“Toch ben ik blij met mijn prestatie, want het was de eerste finale die ik in lange tijd doe en ik voelde me goed en zelfverzekerd, ook al ging het snel en was er wat nervositeit in het peloton. Het was leuk om vandaag de adrenaline te voelen. Nu zal ik proberen de jongens zo veel mogelijk te helpen en ondertussen mijn conditie opbouwen voor het tweede deel van het seizoen.”

LEES OOK. Sonny Colbrelli snelt naar zege in derde rit, Pöstlberger blijft leider

LEES OOK

Nu in het nieuws