Mads Pedersen out met hersenschudding na vreemde botsing: “Ongelukkiger kan een ongeluk niet zijn”

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

1 / 2

Mads Pedersen verdween dinsdag uit het Critérium du Dauphiné. De wereldkampioen van Harrogate 2019 maakte een vreemde botsing mee. Omdat er gevreesd werd voor een hersenschudding, nam de ploegleiding geen risico’s.

Hugo Coorevits

“Mads reed pal op de Colombiaan Santiago Buitrago van Bahrain-Victorious”, deed Jasper Stuyven zijn verhaal. “Hij had net een plasstop gemaakt en was aan het terugkeren naar de groep. Het peloton was evenwel juist daarvoor vol in de remmen gegaan en door dat manoeuvre was de ketting eraf bij die jongen van Bahrain-Victorious, die het euvel probeerde te repareren midden de weg. Net op het ogenblik dat Mads naderde, keek hij achterom en Mads reed met zijn hoofd pal tegen de renner aan. Ongelukkiger kan een ongeluk niet zijn.”

“We beseffen de ernst van een hoofdblessure”

“Trek-Segafredo beseft de ernst van een blessure aan het hoofd”, reageerde de ploeg. “Toen duidelijk werd dat Pedersen de effecten van de klap op zijn hoofd voelde, besloten we dat het risico te groot was om door te gaan.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(hc)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten