Ineos-Grenadiers moeit zich in strijd om sprinter Sam Bennett

 

 ©  BELGA

Ineos-Grenadiers mengt zich in de strijd om de handtekening van Sam Bennett. De Ierse sprinter vertrekt na dit seizoen bij Deceuninck – Quick-Step en werd al geciteerd bij Bora-Hansgrohe, maar de Duitsers krijgen concurrentie van de Britten.

Naast Britse ponden heeft Ineos-Grenadiers met Kurt Bogaerts een extra wapen in huis. De Belg was vertrouweling van Bennett in diens periode bij An Post in 2012 en 2013. De band werd zo innig dat Bogaerts getuige was op het huwelijk van Bennett.

Bovendien heeft Bennett een controversieel verleden bij Bora-Hansgrohe. Toen hij er in 2019 zijn contract opzegde, moest hij de volle pot betalen, waardoor hij financieel in de penarie belandde. De band tussen Bennett en ploegmanager Ralph Denk leek voor altijd verzuurd. Bij Bora-Hansgrohe zetten ze echter alle zeilen bij en wisten Ryan Mullen los te weken bij Trek-Segrafredo. De Ierse knecht van Jasper Stuyven is goed bevriend met Bennett. Mullen wordt bij Trek-Segafredo vervangen door Markus Hoelgaard. De 26-jarige Noor van Uno-X werd dit jaar achtste in E3 Saxo Bank Classic. (bvc)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten