Wilmès in Madrid om band tussen België en Spanje te versterken

 ©  put

Bron: BELGA

Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès brengt woensdag een bezoek aan de Spaanse hoofdstad Madrid. De MR-vicepremier ontmoet er onder meer haar Spaanse ambtgenote Arancha González Laya.

Door de coronapandemie kon Wilmès het afgelopen half jaar niet zo regelmatig reizen als een minister van Buitenlandse Zaken in normale omstandigheden zou doen. Vorige maand trok ze wel al naar het Donetsbekken in het oosten van Oekraïne, samen met haar Nederlandse en Luxemburgse ambtgenoten.

Slechtere band na referendum Catalonië

Dinsdagavond vertrok Wilmès naar het Spaanse Madrid, waar woensdagavond een ontmoeting met de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken González Laya op de agenda staat. Wilmès en González Laya zullen een ‘Memorandum of Understanding’ ondertekenen om de politieke dialoog en de bilaterale relaties tussen ons land en Spanje te versterken.

De diplomatieke banden tussen Brussel en Madrid kwamen een paar jaar geleden onder druk te staan naar aanleiding van het onafhankelijkheidsreferendum in Catalonië en de ballingschap van de Catalaanse leider Carles Puigdemont in ons land.

Woensdagochtend bezoekt Wilmès eerst nog project rond protontherapie in het universitair ziekenhuis Quirónsalud, gevolgd door een bezoek aan het Congreso de los Diputados, het Spaanse Lagerhuis. Daar wordt ze ontvangen door voorzitster Meritxell Batet.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten