Kate Winslet weigerde om beelden van haar buik te laten bijwerken bij seksscènes

 ©  Jonathan Short/Invision/AP

Bron: THE GUARDIAN, THE NEW YORK TIMES

Kate Winslet kreeg van de regisseur van ‘Mare of Easttown’ de vraag of ze haar buik mochten bewerken zodat die er flatterender zou uitzien. Maar de actrice antwoordde: “Durf niet!” Dat ze zo naturel voorkomt in de miniserie zou volgens Winslet net de reden zijn waarom mensen zich herkennen in haar personage.

In Mare of Easttown vertolkt Kate Winslet de rol van Mare Sheehan, een politierechercheur en grootmoeder uit Easttown in Pennsylvania. Winslet ziet er in de reeks heel naturel uit, zonder chique rodeloper-make-up én dus ook zonder photoshop. Maar dat laatste is blijkbaar vooral te danken aan Winslet zelf. Want na het filmen van een seksscène vroeg regisseur Craig Zobel haar of het geen goed idee was om “een stukje van haar buik” wat aan te passen op de beelden, zodat die er wat flatterender zou uitzien. “Durf niet”, antwoordde de actrice daarop.

(Lees verder onder de foto)

Scène uit Mare of Easttown ©  ISOPIX

Ook toen ze de poster te zien kreeg van de serie was de actrice niet tevreden, want die vond ze ook te bewerkt. “Ik dacht: komaan jongens, ik weet hoeveel rimpels ik heb langs mijn ogen, zet ze dan ook allemaal terug”, vertelde ze aan The New York Times. Winslet vertelde ook dat die authenticiteit net de reden is waarom de mensen zich in het personage herkennen. “Ze is een goed functionerende vrouw zonder een perfect lichaam en gezicht, maar dat past bij haar leeftijd, haar leven en haar verhaal”, zei Winslet nog.(lto)

Aangeboden door onze partners

Lees ook