Ook Novak Djokovic steunt Naomi Osaka, maar tennisicoon Boris Becker vreest voor carrière: “Je kan niet de helft van je job doen”

Bron © BELGA, Eurosport

Foto: ISOPIX

Novak Djokovic heeft dinsdag zijn steun uitgesproken voor Naomi Osaka, die besloot om Roland Garros voortijdig te verlaten na een polemiek rond haar beslissing om niet langer te verschijnen op persconferenties. De Japanse, die naar eigen zeggen sinds de US Open van 2018 te maken heeft met depressies, wil een pauze inlassen.

LEES OOK. Serena Williams verdedigt Naomi Osaka na terugtrekking uit Roland Garros door mentale problemen: “Ik weet wat het is”

“Ik steun haar”, zei de Servische nummer 1 van de wereld nadat hij zich voor de tweede ronde van Roland Garros had geplaatst. “Ik denk dat ze heel moedig is. Ik vind het erg dat ze moeilijke momenten meemaakt en dat ze psychisch lijdt. Ik hoop dat ze er bovenop komt. Ze is een belangrijke speelster en een belangrijk merk voor onze sport.”

Maar Boris Becker vreest intussen voor de verdere loopbaan van Osaka. “Mentale problemen moeten we altijd serieus nemen”, aldus het Duitse tennisicoon bij Eurosport. “Zeker bij zo’n jonge vrouw. Ze kon niet om met de druk om de media te woord te staan, zeker na het verliezen van een wedstrijd. Ik weet dat dit vaak gebeurt en dat je ermee moet leren omgaan. Dat hoort er nu eenmaal bij. Zonder de media, geen prijzengeld en geen contracten. En je kan niet de helft van je job doen. Persoonlijk had ik een hekel aan de media, maar spreken moet journalisten… Dat moest wel.”

Ook Novak Djokovic steunt Naomi Osaka, maar tennisicoon Boris Becker vreest voor carrière: “Je kan niet de helft van je job doen”
Foto: Marijan Murat/dpa

En dus stelt Becker zich vragen over Osaka. “Ze stelt dat ze zich terugtrok omdat ze hier niet mee kan omgaan. Als ze dat niet kan in Parijs, dan kan ze dat ook niet tijdens Wimbledon of de US Open. Ik heb dus bijna het gevoel dat haar carrière in gevaar is door die mentale problemen.”

De 23-jarige Osaka, die al vier Grandslamtoernooien won, is intussen weer thuis in Los Angeles.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN