Kevin De Bruyne genomineerd voor Speler van het Jaar in Engeland, maar de concurrentie is fors

Bron © BELGA

Foto: AFP

Kevin De Bruyne (29) is één van de zes genomineerden voor de titel Speler van het Jaar in de Premier League van de Engelse spelersvakbond. De PFA maakte de shortlist woensdag bekend.

De spelmaker van Manchester City, die vorig jaar werd aangeduid als PFA Speler van het Jaar, krijgt concurrentie van drie ploegmaats: Phil Foden, die ook in aanmerking komt voor de titel Jonge Speler van het Jaar, Ilkay Gündogan en Ruben Dias. Zij hielpen Manchester City afgelopen seizoen aan de titel en de League Cup. Zaterdag verloor City de finale van de Champions League met 1-0 tegen Chelsea. Door een obstructiefout van Antonio Rüdiger liep De Bruyne op het uur een gebroken neus en een fractuur in de linkeroogkas op, waardoor hij groggy en gedesillusioneerd het veld moest verlaten.

De twee overige genomineerden zijn Bruno Fernandes (Manchester United) en Harry Kane (Tottenham Hotspur). De winnaar wordt zondag bekendgemaakt.

Ruben Dias werd vorige maand door de Engelse pers aangeduid als Speler van het Jaar. De Portugese verdediger haalde het voor Harry Kane en Kevin De Bruyne.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN