Redactie ‘De Standaard’ even ontruimd na brand in gebouw

 

 ©  Kristof Vadino

Bron: BELGA

De redactie van de krant ‘De Standaard’ in Brussel werd woensdagnamiddag even ontruimd na een brand op de benedenverdieping van het gebouw. Dat bevestigt een woordvoerster van moederbedrijf Mediahuis. De brand is intussen geblust en de medewerkers zijn opnieuw aan de slag.

Eind vorig jaar verhuisde De Standaard naar het centrum van Brussel, meer bepaald naar de zesde en bovenste verdieping van Central Gate, het voormalige Shell-gebouw, vlak bij het Brusselse Centraal Station. Het art-decogebouw uit de jaren dertig werd in 2012 volledig gerenoveerd. 

Op Twitter doken woensdag beelden op van redactieleden die op straat stonden na een brand. Die deed zich voor onderaan in het gebouw, waar de stock van een werf zich bevindt, in een deel dat niet door De Standaard gebruikt wordt, dus. “Het klopt dat de redactie hierdoor eventjes ontruimd moest worden”, vertelt Mediahuis-woordvoerster An Steylemans. “Maar intussen is de brand al geblust en zijn de medewerkers opnieuw aan het werk.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Over de mogelijke oorzaak van de brand en eventuele schade aan de benedenverdieping is nog niets bekend.

LEES OOK

Nu in het nieuws