Ilan Van Wilder tevreden na nieuwe vijfde plaats in Dauphiné: “Heel blij met het gevoel dat ik had”

 

 ©  BELGA

Ilan Van Wilder (Team DSM) is woensdag voor de tweede keer dit jaar in de top vijf geëindigd van een tijdrit in de WorldTour. Na afloop van zijn vijfde plaats in de chronoproef van het Franse Critérium du Dauphiné toonde hij zich tevreden.

Bron: BELGA

Van Wilder deelde de 16,4 kilometer lange tijdrit goed in, want aan het tussenpunt was hij goed voor de zevende tijd. Op de oplopende finish in Roche-La-Molière klokte de 21-jarige Vlaams-Brabander uiteindelijk de vijfde tijd, op dertien seconden van dagwinnaar Alexey Lutsenko maar voor bekende namen als Richie Porte, Geraint Thomas en Chris Froome.

“Ik had een goed gevoel”, vertelde Van Wilder. “Het was een mooi parcours, op en neer, wat het moeilijk maakte om een tempo vast te houden, maar we deden het goed. Ik reed hard op de beklimmingen, en in de afdalingen probeerde ik een beetje meer te herstellen en zo aerodynamisch te zijn als ik kon. Een vijfde plek is uiteindelijk mooi, en ik ben blij met het gevoel dat ik had.”

Van Wilder, een streek- en generatiegenoot van Remco Evenepoel, had bij het begin van het seizoen een hoofddoel gemaakt van het Critérium du Dauphiné, waarvan het zwaartepunt dit weekend valt. Hij mikt op een goed eindklassement, en is nu alvast op goede weg met een zesde plaats in de stand en de witte jongerentrui.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten