Ook Taylor Swift voegt zich bij sterrencast van nieuwe film Matthias Schoenaerts, maar verhaal blijft geheim

Taylor Swift vervoegt Matthias Schoenaerts, Robert De Niro, Margot Robbie en een hoop grote namen in een nieuwe Hollywoodfilm. ©  Jordan Strauss/Invision/AP

Matthias Schoenaerts verkeert in hoge kringen voor zijn volgende Hollywoodproject. Nadat eerder al grote namen als Robert De Niro, Margot Robbie en Christian Bale bekendmaakten dat ze in de nieuwste film van regisseur David O. Russell zouden meespelen, voegt nu ook zangeres Taylor Swift zich bij de cast.

Wout Desmytere

Van een sterrencast gesproken. David O. Russell, die al meermaals genomineerd werd voor een Oscar voor zijn regie van films als The fighter en Silver linings playbook, verzamelde een indrukwekkende resem acteurs en actrices voor zijn nieuwste langspeler. Een bloemlezing: onder anderen Robert De Niro, Christian Bale, Margot Robbie, Chris Rock, Rami Malek (Bohemian rhapsody), Anya-Taylor Joy (The queen’s gambit), Mike Myers (Austin Powers) en John David Washington (Tenet) zijn aan boord.

Ook Matthias Schoenaerts (43) heeft een rol in de film weten te strikken. Aan Knack liet Schoenaerts begin dit jaar alvast weten dat hij onder de indruk was. “Dit is als sjotten met Ronaldinho en Romario. Of schilderen met Bacon en Gauguin.” En dan waren alle rollen nog niet verdeeld. Deze week raakte bekend dat zangeres Taylor Swift (31) zich heeft aangesloten bij de cast.

Nog geen titel

In de muziek gaat het Swift voor de wind. Vorig jaar scheerde ze nog hoge toppen met haar albums Folklore en Evermore. Maar een roemrijke filmcarrière heeft ze tot hiertoe niet gehad. Haar eerste rol kreeg ze van regisseur Garry Marshall, in de romantische komedie Valentine’s day (2010). Die bracht dan wel geld in het laatje, critici maakten hem met de grond gelijk. Idem voor de sciencefictionfilm The giver (2014) en de verfilming van de musical Cats (2019), die gewoon nergens op enige bijval kon rekenen.

Waarover de film van O. Russell precies zal gaan, is momenteel nog een goed bewaard geheim. Het verhaal zou zich afspelen in de jaren 30, de periode van de Grote Depressie. Maar concreter dan “een dokter en een advocaat smeden een opmerkelijke band” wordt het voorlopig niet. De opnames startten dit jaar, maar zowel releasedatum als titel zijn nog onbekend. Het project werd de voorbije maanden al aangeduid als Amsterdam en Canterbury glass. Benieuwd waar de film zich uiteindelijk zal afspelen.

Aangeboden door onze partners