Jacques slaat opnieuw toe in ‘Thuis’ en lokt een onverwacht personage in de val

 

 ©  Eén

De seizoensfinale staat op de planning op 11 juni en de grootste schurk van Thuis, Jacques Pieters, voelt zich meer en meer in het nauw gedreven. Nu zijn camionette ontdekt is, moet hij een andere manier vinden om te vluchten. Maar met een schotwonde in zijn schouder is dat geen evidentie. Dus slaat hij opnieuw toe.

Jacques (Peter Van De Velde) ziet vanuit het struikgewas hoe de politie en de technische recherche zijn bestelbusje binnenstebuiten aan het keren zijn. Voor hem het signaal dat hij een andere manier moet vinden om weg te komen. Maar Dieter (Raf Jansen) heeft hem vorige week wel weten te raken toen hij schoot, dus loopt hij met een wonde rond in zijn schouder. Om de pijn te verhelpen, sluipt hij een huis binnen waar een oude vrouw woont. Wanneer hij achter de vrouw opduikt met een mes, dan weet je: hij is niet van plan vriendelijk een potje pijnstillers te vragen.

Later in de aflevering wordt duidelijk wat Jacques wilde bereiken. Hij laat haar bellen naar een dokter. Dokter Judith Van Santen (Katrien De Ruysscher) krijgt telefoon van een patiënt, maar heeft net al een bewogen dag achter de rug. Dochter Emma (Elise Roels) heeft verteld dat ze naar Peru wil, met haar lief. Stan (Lennart Lemmens) had eerder al aangekondigd dat hij op missie naar Mali zou vertrekken. En met zus Tilly (Lauren Müller) ligt ze overhoop, nu die weet dat niet Jasper maar Jacques haar verkracht heeft. Wanneer Judith het huis binnenkomt, treft ze open schuiven aan. De oude vrouw ligt zwaar gehavend op de vloer. En dan verschijnt een gestalte achter haar met een groot mes. Wat Jacques’ plannen zijn, is niet duidelijk. Maar op een vriendelijke ontvangst moet zijn ex Judith dus niet meer hopen. Zal hij opnieuw toeslaan? Of weet de politie hem dit keer wel tijdig te pakken te krijgen? (eadp)

LEES OOK