Op verzoek van de grootmoeders en dochter Fleur: Greg Van Avermaet rijdt opnieuw met gouden helm in Dauphiné

Foto: BELGA

Greg Van Avermaet reed in het begin van dit Critérium du Dauphiné opnieuw met een witte helm en met een nieuwe gouden bril. Gisteren koos hij evenwel weer zijn gouden exemplaar.

“Op vraag van de grootmoeders. Oma Rita stuurde dat ze me op tv niet vond. Ze hebben liefst dat ik goud opzet. En ook mijn dochter Fleur. Wanneer ze kijkt, maar ik denk niet dat ze veel naar de koers kijkt.”

“Ik vond het een beetje erover om én een gouden bril en een gouden helm te dragen, maar op verzoek van de familie is het dus een andere bril geworden en de gouden helm”, aldus Van Avermaet in Le Sappey-en-Chartreuse.

De olympische kampioen zat in de ontsnapping van de dag, maar op het einde werd het net iets te veel klimmen. “Ik was een beetje teleurgesteld. Dinsdag wou ik in de etappe die Colbrelli won iets dichter zijn en donderdag zat ik achter de val met Anacona en Barguil op de top van een berg. Ik was blij dat ik daar nog mee was, maar dan gebeurde dit. Waardoor ik nooit meer bij het eerste peloton raakte. Dan wist ik dat het moeilijk zou worden om nog iets te doen in de Dauphiné. Deze rit was écht wel lastig. Ik hoopte dat het na de Col de Porte wat zou stilvallen, maar dat gebeurde niet. Anderzijds zit ik op schema. Het was een tijdje geleden dat ik nog naar de Dauphiné kwam, maar het is misschien wel de beste koers om voor te bereiden op de Tour. Je hebt een week extra om te recupereren. Ik rijd nog Parijs-Camembert in afwachting van het BK in Waregem”, aldus de olympische kampioen van Rio 2016. (hc)

Op verzoek van de grootmoeders en dochter Fleur: Greg Van Avermaet rijdt opnieuw met gouden helm in Dauphiné
Foto: AFP
Door Hugo Coorevits
AANGERADEN