Kevin De Bruyne als enige voor tweede keer op rij in Elftal van het Jaar van de Premier League

Bron © Reuters

Foto: AFP

Kevin De Bruyne staat in het Elftal van het Jaar van de Premier League. Hij is de enige speler die ook vorig seizoen al een plekje kreeg bij de beste elf van de Engelse hoogste klasse. Het Elftal van het Jaar werd gestemd door de PFA, de Engelse spelersvakbond.

Ze werd helemaal gedomineerd door kampioen Manchester City. Dat vaardigde naast De Bruyne met doelman Ederson, verdedigers Joao Cancelo, John Stones en Ruben Dias en middenvelder Ilkay Gundogan nog vijf spelers af. Mohamed Salah (Liverpool), Luke Shaw (Manchester United), Bruno Fernandes (Manchester United), Harry Kane (Tottenham) en Son Heung-min (Tottenham) vervolledigden het elftal.

De Bruyne, die vorig jaar uitgeroepen werd tot Speler van het Jaar, is ook dit jaar weer bij de genomineerden voor de hoofdprijs. Dias, Gündogan, Fernandes en Kane staan ook op de shortlist.

Elftal van het Jaar in de Premier League: Ederson, Joao Cancelo, John Stones, Ruben Dias, Luke Shaw, Ilkay Gundogan, Kevin De Bruyne, Bruno Fernandes, Mohamed Salah, Son Heung-min, Harry Kane.

AANGERADEN