Roger Federer wint marathonpartij tot na middernacht op Roland Garros, maar twijfelt of hij verder speelt: “Te riskant, misschien”

Foto: EPA-EFE

Hij moest er hard voor vechten, maar Roger Federer staat in de vierde ronde van Roland Garros. Al twijfelt hij nu over zijn verdere toernooi in Parijs.

Het Zwitserse tennisicoon stond liefst 3u35 op het Franse gravel tegen Dominik Koepfer. Pas na vier fel bevochten sets trok Federer, het achtste reekshoofd, aan het langste eind: 7-6, 6-7, 7-6 en 7-5.

De wedstrijd eindigde om kwart voor één s’ nachts aangezien het de laatste partij van een van de nieuwe ‘night sessions’ op Roland Garros was. Federer heeft nu zondag rust, maar moest maandag alweer aan de bak tegen de Italiaan Matteo Berrettini. Het negende reekshoofd.

“Ik weet nog niet of ik effectief ga spelen”, aldus de 39-jarige Zwitser. “Ik moet eerst beslissen of ik dat ga doen of niet. Is het te riskant om nog meer druk op mijn knieën te zetten? Of is het misschien beter om rust te nemen? Na elke wedstrijd moet ik de situatie bekijken en zien in wat voor staat mijn knieën zich bevinden.”

Roger Federer wint marathonpartij tot na middernacht op Roland Garros, maar twijfelt of hij verder speelt: “Te riskant, misschien”
Foto: REUTERS

Federer onderging vorig jaar twee zware knieoperaties en speelde pas zijn zesde wedstrijd van het seizoen. Hij heeft altijd laten weten dat Wimbledon dit jaar zijn hoogtepunt moet worden.

“Ik verwachtte niet om hier drie matchen te winnen”, lachte hij na afloop. “En drie uur en 35 minuten spelen na zo’n ingrepen, dat is niet normaal. Het programma dit jaar is ook anders. Ik heb geen week rust na Roland Garros richting Halle. Dus we moeten bekijken wat het beste is voor Wimbledon.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN