Geen kwartfinale voor Sander Gillé en Joran Vliegen op Rolland Garros: Belgen stranden in derde ronde

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Sander Gillé en Joran Vliegen hebben zich zondag niet weten te plaatsen voor de kwartfinales in het dubbelspel op Roland Garros.

De veertiende reekshoofden gingen met 6-4 en 7-6 (8/6) onderuit tegen de Spanjaarden Pablo Andujar en Pedro Martinez in de derde ronde.

Vorig jaar werden Gillé en Vliegen in de eerste ronde uitgeschakeld in Parijs. Vliegen schopte het in 2019 aan de zijde van de Kazach Mikhail Kukushkin tot in de kwartfinales.

“Een gemiste kans”

“Deze nederlaag is een harde klap”, gaf Joran Vliegen na de nederlaag toe. “We wilden de match uiteraard winnen. We stonden elke set een break voor, maar de machine stokte steeds. Ik had ook wat pijn aan de rug en dat speelde mee in mijn hoofd. Ik was niet 100% geconcentreerd, en zulke dingen moet ik in de toekomst meer kunnen vermijden. We hebben ook niet echt goed geserveerd, en ook aan het net reageerden we niet snel genoeg.”

“Dit is echt een gemiste kans. Het is meer zo dat wij hebben verloren, dan dat zij hebben gewonnen. We hadden meer druk moeten uitoefenen, want ze speelden graag achterin het veld. Het grasseizoen zal dit seizoen kort zijn, maar we gaan proberen het beste eruit te halen”, besloot een teleurgestelde Joran Vliegen.

AANGERADEN