Mathieu Van der Poel tevreden over tijdrit Ronde van Zwitserland, maar: “Tijdrijden is een gevecht met jezelf”

 

 ©  BELGA

Na zijn hoogtestage kwam Van der Poel zondag opnieuw in actie in de openingstijdrit van de Ronde van Zwitserland. De Nederlander finishte op 38 seconden van ritwinnaar Stefan Küng, maar het klassement in de Ronde van Zwitserland is voor Van der Poel geen prioriteit.

Thomas Cami

LEES OOK.Europees kampioen Stefan Küng wint openingstijdrit in Ronde van Zwitserland, sterke Florian Vermeersch finisht achtste

“Het is moeilijk om tegen de specialisten iets te laten zien. Maar ik ben tevreden dat ik het gevoel terug heb, na een hoogtestage is het altijd afwachten”, zei Van der Poel na zijn tijdrit in de Ronde van Zwitserland. “Ik was op zich wel tevreden. Ik zit voor het eerst terug op de tijdritfiets sinds de BinckBank Tour vorig jaar. Het is iets wat ik niet vaak doe, maar ik doe het wel graag. Ik kon mijn eigen tempo goed vasthouden. Tijdrijden is een beetje een gevecht tegen jezelf, maar het was wel een leuk parcours vandaag. Als je meewilt met de top moet je wat meer op die fiets zitten natuurlijk.”

De ambitie van Van der Poel is niet om hier hoog te eindigen in het algemeen klassement. “Ik wil natuurlijk proberen een rit te winnen. Het klassement is te lastig voor mij met alle beklimmingen, dus ik ga er wat ritjes uitpikken. De eerste drie moeten me wel liggen, daarna is het iets teveel de bergen in. Ik kijk er wel naar uit. Het klassement is helemaal geen optie voor mij. Ik ben tevreden als ik hier een rit win en ik wil het goeie gevoel mee terugpakken naar huis.

Of Van der Poel al bezig is met de Tour? “Nee, Ik denk niet zoveel aan de Tour momenteel. Ik focus nu op de Ronde van Zwitserland, en het Nederlands kampioenschap valt er ook nog tussen. Het is altijd leuk om in een kampioenentrui rond te rijden, maar gemakkelijk is het nooit. We zijn met de ploeg ook niet echt in de meerderheid, dus tactisch is dat wel een moeilijke wedstrijd.”

LEES OOK

Nu in het nieuws