Kevin De Bruyne door collega’s in Premier League verkozen tot Speler van het Jaar

Kevin De Bruyne heeft na het verhakkelde seizoen 2019-2020 ook in 2020-2021 de PFA Player Of The Year award gekregen. Deze award wordt gezien als de meest prestigieuze individuele prijs, aangezien de spelers stemmen.

Na een nieuw fantastisch seizoen voor Kevin De Bruyne in de Premier League, beloond met de titel, blijft hij dus houder van de titel PFA Player of the Year. Enkel Cristiano Ronaldo en Thierry Henry slaagden erin om deze trofee tweemaal op rij te winnen. “Het feit dat spelers deze trofee kiezen, betekent veel”, vertelt De Bruyne in een persbericht van de PFA. “Om gekozen worden door spelers waarmee je duelleert in elke wedstrijd, is een eer. Zij zijn in mijn ogen degene die het meeste kennen van dit spelletje. Wanneer je dit soort awards winnen, kan je aan je kinderen later vertellen: “Kijk, dit is wat papa deed!”.”

Drie keer City

Manchester City viel met Phil Foden een tweede keer in de prijs bij de mannen. De Engelse international won de prijs van Belofte van het Jaar na een doorbraakseizoen bij de kampioen. Bij de dames viel de eer ten berde van Lauren Hemp, speelster van… Manchester City. Hemp is de eerste dame die de prijs driemaal wint.

De Women’s PFA Player of the Year was voor Fran Kirby. De speelster van Chelsea won voor haar teamgenotes Sam Kerr en Ann-Katrin Berger. Voor de topscorer van Chelsea aller tijden is het de tweede keer dat ze de prijs in ontvangst mag nemen. Kirby komt in een illuster rijtje met dus De Bruyne, Ronaldo, Henry, Lucy Bronze, Gareth Bale, Alan Shearer en Mark Hughes.

Door Laurens Van Heuverswijn
AANGERADEN