Lorena Wiebes wint Dwars door de Westhoek na sprint

 

 ©  VDB / Bart Vandenbroucke

Bron: BELGA

De 22-jarige Lorena Wiebes (Team DSM) heeft zondag Dwars door de Westhoek (cat. WE 1.1), met start en aankomst na 125 kilometer in Boezinge, op haar naam gebracht.

De Nederlandse haalde het na een massasprint van Jolien D’hoore en de Italiaanse Barbara Guarishi. Valerie Demey werd 9e. Lorena Wiebes zegevierde eerder dit seizoen al in de eerste editie van de Scheldeprijs, tijdens de openingsrit van de Ceratizit Festival Elsy Jacobs in Luxemburg, de Eco-Struct in het Oost-Vlaamse Wichelen en nam de eerste en zesde etappe van de Thüringen Ladies Tour voor haar rekening.

Van bij de start zat de vaart onmiddellijk in het peloton. Bij het aansnijden van de Rodeberg, de eerste helling van de dag na 52 kilometer, brak de grote groep in verschillende stukken uiteen. Christine Majerus, Karlijn Swinkels en Annemarie Worst waren de eersten die de top van de Rodeberg overschreden. Zij kregen Jelena Eric, Nicole Steigenga en Léa Curinier mee in steun. Bij de tweede beklimming van de Rodeberg, na 66 kilometer koers, was hun voorsprong opgelopen tot 50 seconden. 

Het peloton liet het zestal echter nooit ver wegrijden en hield hen stevig in het vizier. De kopgroep mocht met nog slechts een halve minuut boni de drie plaatselijke ronden, van elk 11,7 kilometer op en rond Boezinge, aansnijden. In de grote groep waren het vooral de rensters van SD Worx, Team DSM en Lotto Soudal Ladies die het tempo bepaalden. Met nog zowat vijf kilometer voor de boeg waren de zes eraan voor de moeite en smolt alles netjes ineen. 

Nog diverse rensters probeerden een massasprint te ontlopen maar daar slaagde niemand in. Uiteindelijk trok Lorena Wiebes het laken naar zich toe en zij volgt zo de Italiaanse Elisa Balsamo op als eindlaureate van Dwars door de Westhoek.

LEES OOK

Nu in het nieuws