ROLAND GARROS. ‘Goffin-killer’ dwingt Djokovic bijna letterlijk op de knieën, maar nummer één haalt dan verwoestend uit

Foto: EPA-EFE

Novak Djokovic heeft zich met heel veel moeite geplaatst voor de kwartfinales van Roland Garros. De nummer één van de wereld leek lange tijd te bezwijken tegen 19-jarige Lorenzo Musetti, tot die er in de vijfde set de brui aan moest geven.

Musetti was in de eerste ronde nog de betere van David Goffin en doet mee aan zijn allereerste grandslamtoernooi. Veel schrik van Djokovic had de Italiaan echter niet. In de eerste twee sets dolde hij erop los met enkele fantastische punten. En, belangrijker, de nummer 76 van de wereld won ze allebei in de tiebreak.

Maar daarna zette de nummer één bij de mannen orde op zaken. Set drie pakte Djokovic met 6-1. In set vier verloor hij amper vijf puntjes op weg naar een 6-0. Ook in de vijfde en beslissende set leek die score op het bord te komen, tot een moe gestreden Musetti er de brui aan gaf bij 4-0.

Om een plaats in de halve finales treft Djokovic opnieuw een Italiaan. Hij gaat het gravel op voor een duel met Matteo Berrettini (ATP-9), die in de achtste finales dankzij het forfait van Roger Federer (ATP-8) niet in actie hoefde te komen.

De volledig samenvatting:

Schwartzman knokt zich voorbij Struff naar kwartfinales

De Argentijn Diego Schwartzman (ATP 10) heeft zich maandag geplaatst voor de kwartfinales van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen.

Het tiende reekshoofd versloeg in de vierde ronde de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP 42) in drie sets met 7-6 (11/9), 6-4 en 7-5.

Schwartzman schopte het vorig jaar tot in de halve finales op Roland Garros, zijn beste resultaat tot dusver op het Parijse gravel.

ROLAND GARROS. ‘Goffin-killer’ dwingt Djokovic bijna letterlijk op de knieën, maar nummer één haalt dan verwoestend uit
Foto: ISOPIX

Nadal rekent af met Sinner en plaatst zich voor kwartfinales

Rafael Nadal (ATP 3) heeft zich maandag vlot geplaatst voor de kwartfinales van Roland Garros. De Spanjaard versloeg op het gravel in Parijs in de achtste finales de Italiaan Jannik Sinner (ATP 19) in drie sets: 7-5, 6-3 en 6-0. De partij duurde 2 uur en 20 minuten.

Nadal neemt het in de kwartfinales op tegen de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 10), die in de achtste finales de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP 42) in drie sets (7-6 (11/9), 6-4 en 7-5) versloeg.

De 35-jarige Spaanse gravelkoning is opnieuw de grote favoriet om in Parijs een veertiende titel in de wacht te slepen en een record van 21 grandslamzeges in totaal te vestigen. Nadal triomfeerde in de Franse hoofdstad tussen 2005 en 2008, 2010 en 2014, en sinds 2017.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN