Ben Crabbé op de koffie bij Roberto Martinez voor ‘Het EK van de duivels’

 

Alle ogen staan op onze Rode Duivels. Ook die van Ben Crabbé (58): in ‘Het EK van de duivels’ blikt hij deze keer niet terug, maar vooruit op Europees kampioenschap voetbal. Daarvoor mag hij op de koffie bij bondscoach Roberto Martinez.

De twee spreken af in het spelershotel van de nationale ploeg, om samen de tegenstanders en het eigen team te analyseren. Crabbé wil ook weten wat Martinez heeft geleerd uit vorige EK’s, en stelt natuurlijk de hamvraag: worden we kampioen?

Mogen ook antwoord geven op die vraag: een karrenvracht BV’s. Onder meer Jeroen Meus, Annelies Verlinden, Linda De Win en Fatma Taspinar komen vertellen wat hun verwachtingen zijn, net als voetbalfans Tom Waes en Herman Brusselmans, sportanker en Slimste Mens Catherine Van Eylenen, en zelfs onze eerste minister Alexander De Croo.

Crabbe voelt ook de Rode Duivels zelf aan de tand, via videocalls. De laatste aflevering van zijn reeks wordt woensdag meteen nog eens getoond op Eén. Dat de belangstelling voor onze bondscoach groot is, mag daar blijken: een dag later staat er ook een portret van Roberto Martinez gepland bij Eén. Vrijdag is het de beurt aan Karl Vannieuwkerke vanuit zijn sportstudio aan de Reyerslaan, voor de openingsmatch van het EK tussen Turkije en Italië.

SJOTCAST EK. De grote Duivelse voorbeschouwing: “Zonder een fitte De Bruyne zal het de kwartfinale worden”

Het EK van de duivels

Canvas, 21.20 uur

(dvg)

LEES OOK