Marc Van Ranst ook bedreigd vanuit Nederland

Marc Van Ranst. ©  BELGA

Bron: BELGA

Viroloog Marc van Ranst heeft ook van Nederlanders dreigementen ontvangen. Dat heeft hij zelf dinsdag gezegd op de Nederlandse Publieke Omroep.

“Er komen af en toe wel bedreigingen”, vertelde Van Ranst. “Dan neem ik contact op met de Nederlandse politie.” Die voert dan een zogeheten stopgesprek met de daders. “Dat blijkt dan toch indringend genoeg te zijn om het te stoppen”, aldus de bedreigde viroloog.

Van Ranst zit al weken met zijn familie ondergedoken omdat de voortvluchtige, geradicaliseerde militair Jürgen Conings heeft gedreigd hem te vermoorden. “Dit is niet het einde van de wereld. Mensen die op een booreiland, in een klooster of in de gevangenis zitten, moeten ook lang binnen zijn”, aldus de viroloog. Hij vindt de situatie naar eigen zeggen vooral vervelend voor zijn 12-jarige zoon. “Het is een dapper kereltje. Dit geeft ons wel de gelegenheid om samen wat spelletjes te doen”, verklaarde hij.

LEES OOK. Marc Van Ranst al drie weken in safehouse: “Vooral voor mijn zoon is dit erg” (+)

Van Ranst benadrukte wel dat “leuk anders is”. De topviroloog is voor de rest gewoon aan het werk en hij blijft zich ook mengen in het publieke debat over het coronavirus. “Zolang ik dat interessant vind, blijf ik dat doen. Je mag de speelruimte om onzin te verkopen ook niet te groot laten worden.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten