“Apple praat met leveranciers batterijen voor elektrische auto”

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

Apple praat met de Chinese bedrijven CATL en BYD over de levering van batterijen voor een elektrische auto van het Amerikaanse technologieconcern. Dat zeggen bronnen aan persbureau Reuters.

Volgens de ingewijden zijn de gesprekken nog in een vroeg stadium en is er geen zekerheid dat er een overeenkomst wordt gesloten met CATL of BYD. Apple zou als voorwaarde voor een deal willen dat de batterijfabrieken voor zijn elektrische auto in de Verenigde Staten worden gebouwd. CATL, dat onder meer batterijen levert aan Tesla, zou terughoudend zijn om een Amerikaanse fabriek te bouwen vanwege de politieke spanningen tussen Washington en Peking en zorgen over kosten.

2024

Naar verluidt wil Apple zijn elektrische auto in 2024 gaan bouwen. Die zou ook zelfrijdend moeten zijn. Het project van Apple voor elektrische auto’s heeft de naam ‘Titan’ en loopt al sinds 2014 toen een eerste ontwerp werd gemaakt. Apple zou daarbij zijn eigen batterijtechniek willen gaan gebruiken. Het is niet duidelijk of in de gesprekken met CATL en BYD wordt gepraat over batterijtechnologie van Apple.

AANGERADEN