Cannabisplantage met 640 planten ontmanteld in residentiële wijk

© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Sint-Pieters-Woluwe -

In de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe is het voorbije weekend een cannabisplantage ontdekt en ontmanteld. Daarbij zijn twee verdachten van Albanese nationaliteit opgepakt. Dat meldt het Brusselse parket dinsdag.

BelgaBron: BELGA

De lokale politie van de zone Montgomery (Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe) had recentelijk vernomen dat er in de residentiële wijk Vogelzang in Sint-Pieters-Woluwe naar alle waarschijnlijkheid cannabis werd geteeld. Daarop besloot ze een observatie uit te voeren. Zondagochtend kon de politie een verdacht voertuig onderscheppen en de bestuurder arresteren, waarna ze binnenviel in een woning en daar een tweede man kon oppakken. 

In de woning troffen de agenten een professionele cannabisplantage aan, verspreid over twee verdiepingen, met in totaal 640 oogstklare cannabisplanten.

De twee verdachten, de 30-jarige E.B en de 48-jarige A.M.,  werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Hun wagen, de cannabisplanten en alle voorwerpen die gediend hebben voor de teelt ervan, werden in beslag genomen.

Nu in het nieuws