Miljoenen voor speler én manager, oorlog om basisplek en pech met rugnummer: transfer van Gianluigi Donnarumma naar PSG heeft alles

Foto: EPA-EFE

Niet Juventus. Niet Barcelona. Wel PSG haalt Gianluigi Donnarumma weg bij Milan. En manager Mino Raiola mag alweer ettelijke miljoenen bijschrijven op zijn rekening.

De 22-jarige Italiaan, die al sinds zijn zestiende in de eerste ploeg van Milan speelt, had een aflopend contract bij de Rossoneri en zou 12 miljoen euro per jaar gevraagd hebben om dat te verlengen. Milan wilde niet verder gaan dan 8 miljoen per jaar en dus zal het de nummer één van de Azzurri als vrije speler moeten laten gaan. Een domper voor de Italianen, die intussen wel Mike Maignan wegplukten bij Frans kampioen Lille als vervanger.

Volgens Italiaanse media lag Juventus op kop om ‘Gigio’ binnen te halen, van zodra Wojciech Szczesny verkocht werd. Verschillende Engelse clubs zouden interesse hebben gehad in de Poolse doelman, maar die drukte eerder deze week al die geruchten de kop in. “Ik blijf 100 procent bij Juventus”, aldus Szczesny op een persconferentie van de nationale ploeg. En dus werd het nagenoeg ondoenbaar (lees: onbetaalbaar) voor Juventus om Donnarumma in te lijven. Hun Poolse nummer één verdient 7 miljoen per jaar in Turijn, daar nog eens een jaarloon van 12 miljoen bovenop doen voor Donnarumma was een beetje teveel van het goeie.

Miljoenen voor speler én manager, oorlog om basisplek en pech met rugnummer: transfer van Gianluigi Donnarumma naar PSG heeft alles
Foto: ISOPIX

Daardoor kwam PSG opnieuw in the picture en de Parijse topclub wilde wel betalen wat manager Mino Raiola vroeg qua salaris voor de Italiaanse doelman. De Nederlander zou bovendien, zoals wel vaker, een pak geld verdienen aan de ‘gratis transfer’ van zijn cliënt. Er is sprake van een som ronde de 20 miljoen euro. Voor ‘Gigio’ ligt er een contract tot 2026 klaar in Parijs.

Gek genoeg zou huidig nummer één Keylor Navas niet vertrekken bij PSG, net als huidig twee Sergio Rico. Dat wordt dus een strijd der doelmannen in de Franse hoofdstad...

En dan is er ook nog de kwestie van het rugnummer van Donnarumma. De Italiaan speelde bij Milan met nummer 99, vanwege zijn geboortejaar. Hij zou dat rugnummer ook bij PSG gevraagd hebben, maar dan zal de club wel de regels moeten breken. In Frankrijk zijn slechts drie nummers toegestaan voor doelmannen: 1, 16 en 30.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN