Eerste vrouw ter wereld bevallen van een tienling: “Zelfs toen ik de scans zag, geloofde ik het niet”

 

 ©  African News Agency (ANA)

Bron: DE TELEGRAAF

De 37-jarige Gosiame Thamara Sithole, uit Zuid-Afrika, is maandagnacht bevallen van maar liefst tien baby’s. Hiermee haalt de kersverse mama het Guinness Book of World Records voor de grootste zwangerschap.

Hiermee stoot ze de 25-jarige Halima Cissé uit Mali van de troon. Zij schonk in maart dit jaar in een Marokkaans ziekenhuis het leven aan een negenling, tot voor kort de grootste zwangerschap in het Guinness Book of World Records.

Toen Gosiame ontdekte dat ze zwanger was en voor haar eerste scans naar het ziekenhuis ging, werd haar verteld dat ze een zesling verwachtte. Dat aantal werd naarmate de zwangerschap vorderde opgeschroefd naar acht. Twee kindjes zaten namelijk verstopt achter hun broertjes en zusjes.

Voor de winkelmanager, die naar eigen zeggen via de natuurlijke weg zwanger raakte, kwam het nieuws als een schok: zij en haar echtgenoot hadden namelijk al een tweeling van zes jaar oud. “Ik geloofde het niet. Ik twijfelde eraan. Ik was zeker dat het een tweeling of drieling ging worden, meer niet. Maar toen de dokter het vertelde, moest ik toch even slikken. En zelfs toen ik naar de scans keek, geloofde ik het niet”, vertelde Gosiame.

(Lees verder onder foto)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kloppende hartjes

Begin deze week, na 29 weken, liet de echo maar liefst tien kloppende hartjes zien, en wel van zeven jongetjes en drie meisjes. Hierop werden de baby’s, vanwege het nog grotere zwangerschapsrisico, meteen met een keizersnee ter wereld gebracht.

“Ze was zeven maanden en zeven dagen zwanger. Ik ben blij, ik ben emotioneel. Ik kan niet veel zeggen”, aldus de vader van de tienling, Teboho Tsotetsi, in een interview met het dagblad Pretoria News.

Volgens de ziekenhuisautoriteiten maken de moeder en haar kroost het goed, al moeten de twee maanden te vroeg geboren (en dus veel te kleine) baby’s de komende maanden de couveuse in.(lto)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten