K.SK. Heist tovert imposant scorebord om tot groot EK-scherm

Woordvoerder Roel Grant van K.SK. Heist bij het scherm dat voor het EK is verplaatst naar een hoek schuin tegenover de tribune. Foto: Kristof Van Rompaey

Heist-op-den-Berg -

Fans van de Rode Duivels kunnen vanaf nu zaterdag terecht in het stadion van K.SK. Heist. De club gaat tijdens het EK al zeker de groepsfase van de Belgen uitzenden op mogelijk het grootste scorebord van het land. “Bezoekers bedienen we op de tribune”, zegt woordvoerder Roel Grant.

“Ons scorebord van 9 op 5 meter groot is waarschijnlijk het grootste van België”, legt Roel Grant van K.SK. Heist uit. “De thuistribune gaat als zitplaats dienen. Voor ons is dit een kans om nog eens iets te organiseren in ons stadion. We hebben de nodige kennis wel in huis, want voor onze competitiewedstrijden moesten we dit seizoen al een heel veiligheidsprotocol opstellen.”

Vorige week kreeg de club groen licht voor het groot scherm. “Het voorbije weekend is er volop gekuist en opgeruimd en zijn een aantal technische zaken nog in orde gebracht”, zegt Grant. “Het scherm is vandaag (dinsdag) op zijn plaats gezet. Het stond op de onverharde parking achter een van de goals op het A-plein. Intussen staat het in een hoek langs het veld, schuin tegenover de tribune.”

K.SK. Heist tovert imposant scorebord om tot groot EK-scherm
Je kunt al zeker de drie eerste wedstrijden van de Belgen volgen op de tribune van K.SK. Heist. Foto: Kristof Van Rompaey

K.SK. Heist gaat al zeker de drie groepswedstrijden van de Rode Duivels uitzenden. “Wat we in de volgende fases van het toernooi gaan doen, ligt nog niet vast. Hopelijk zitten de Belgen daar gewoon bij”, zegt Grant. “Tijdens de wedstrijden is er telkens plaats voor 400 aanwezigen, inclusief de medewerkers. In totaal zullen er dus zo‘n 360 tot 380 toeschouwers kunnen plaatsnemen.”

Reserveren voor het groot scherm kan via de website van de club. “Voor de eerste match van de Belgen stond de teller afgelopen zondag op meer dan honderd reservaties”, zegt Grant. “Er is dus zeker nog plaats. We vragen 5 euro inkom. Een gratis drankje is inbegrepen. Verdere drankjes kosten 2 euro per stuk. Een extra luxe: bezoekers worden bediend op de tribune.”

kskheist.be

Door Kristof Van Rompaey
AANGERADEN