Australiër in coma nadat hij verpletterd wordt door walvis

 

 ©  Shutterstock

Een 18-jarige jongen uit New South Wales, in het oosten van Australië, moest zondag naar het ziekenhuis worden gebracht nadat hij verpletterd werd door een walvis. De tiener ligt met een gebroken nek en een zwaar hoofdletsel in coma.

De twee vrienden, Nick en Matt, waren aan het vissen toen de walvis plots op het dek van hun boot belandde. Beiden raakten ze gewond. Dat meldt de krant TheIndependent. Nick werd met een gebroken nek en een ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis in Canberra gebracht. Hij ligt nog steeds in coma. Matt is er beter aan toe, hij wordt behandeld voor een hersenschudding en snijwonden in het gezicht.

Intussen zijn vrienden met een inzamelactie gestart om de medische kosten van Nick te kunnen betalen. Volgens de familie is de toekomst van de tiener nog steeds onzeker.

De jongens zouden geen waarschuwing gekregen hebben en waren niet op de hoogte dat er een walvis in de buurt was. Er is een onderzoek gestart en de politie heeft nu ook een boodschap gedeeld om de mensen te waarschuwen aangezien er gewoonlijk tijdens het migratieseizoen tientallen walvissen naar daar komen.

(lto)

LEES OOK

Nu in het nieuws