Kempense Harley-vrienden helpen nieuwe Pan America Europa doorkruisen

Foto: atb

Hulshout / Geel / Olen -

Ter promotie van de gloednieuwe Harley-Davidson Pan America neemt motorclub HOG Kempen Chapter Belgium deel aan een estafettetourrit die de motor en zijn/haar rijder van Luxemburg, via Noordkaap in Noorwegen, naar Denemarken brengt. Dinsdagnamiddag nam Mady Engelen uit Olen, voorzitster van HOG Kempen Chapter Belgium, de sleutel van de nieuwe offroader in ontvangst van de HOG-vrienden uit Vilvoorde. Bakker Mario Put uit Houtvenne (Hulshout) zal woensdag een deel van de rit naar het Nederlandse Kerkrade voor zijn rekening nemen.

Het iconische Amerikaanse motorlabel Harley-Davidson heeft met de Pan America een nieuw model op de markt gebracht. Met de motor kun je zowel op asfalt als offroad uit de voeten. Het model mikt op de avonturier die graag zijn/haar grenzen verlegt.

Om de nieuwkomer extra onder de aandacht te brengen, organiseerde motorclub Harley-Davidson Owners, kortweg HOG, The Great Relay 21. Dit is een estafettetourrit die de motor en zijn/haar rijder van Luxemburg naar het meest noordelijke punt van Europa, Noordkaap in Noorwegen, brengt. Uiteindelijk eindigt de 46 ritten tellende uitdaging in het Deense Kopenhagen. De motor zal tegen dan dertien landen hebben doorkruist en vijftienduizend kilometer hebben afgelegd.

Sleutel overhandigd

Dinsdag hield de HOG-club uit Vilvoorde halt bij de Geelse Harley-dealer Silver Lake, waar de sleutel van de motor werd overhandigd aan de leden van motorclub HOG Kempen Chapter Belgium. “Het is een andere Harley-Davidson dan we gewoon

Kempense Harley-vrienden helpen nieuwe Pan America Europa doorkruisen
Bart en Bea van Silver Lake in Geel Foto: atb

zijn”, zegt de Olense Mady Engelen, voorzitster van de Kempense club en trotse bezitster van een Harley-Davidson Softail Deluxe. “Maar het nieuwe model ziet er weer fantastisch uit, zoals we gewoon zijn van het legendarische merk.”

Bakker Mario

Woensdag begeleiden een dertigtal Harley-rijders van HOG Kempen Chapter Belgium de nieuwe Pan America en rijder naar de HOG-vrienden in het Nederlandse Kerkrade. Bakker en Harley-fanaat Mario Put uit Houtvenne (Hulshout) neemt het eerste deel van de rit voor zijn rekening. “Ik heb twee Harley-Davidsons, de oldtimer Shuffle Head en een nieuwe Sport Glide. Met deze laatste zal ik morgen het tweede deel van de rit rijden, nadat ik de Pan America heb bestuurd tot in de omgeving van Zoutleeuw. Ik kijk er echt naar uit”, zegt Mario.

Goede doel

HOG Kempen Chapter Belgium telt 120 leden. Naast de wekelijkse motorrit op zondag is er een maandelijkse vergadering. Geregeld organiseert de club ritten voor het goede doel of neemt hieraan deel. In het kader van de lancering van de Pan America is dat niet anders. “We hebben de mensen opgeroepen een schenking te doen voor het goede doel. Dit keer hebben we gekozen voor Afrikaanse thuisverplegers die in moeilijke omstandigheden moeten werken. Er zullen motorfietsen worden gekocht waarmee ze vlotter hun patiënten kunnen bezoeken”, besluit Engelen.

Kempense Harley-vrienden helpen nieuwe Pan America Europa doorkruisen
Verbroedering van enkele HOG-clubs in Geel Foto: atb
AANGERADEN