Nick Cave and the Bad Seeds is headliner op TW Classic 2022

Bron: BELGA

De Australische band Nick Cave and the Bad Seeds komt op 25 juni volgend jaar naar het festival TW Classic. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.

LEES OOK. Na uitstel komt dan toch afstel: Nick Cave schaft hele tournee af en komt dus niet naar het Sportpaleis

Nick Cave and the Bad Seeds is zo de eerste headliner die het festival aankondigt. De band, die ontstaan is begin jaren 1980 en ondertussen al zeventien albums heeft uitgebracht, is een absoluut icoon in de muziekwereld en wereldwijd geprezen.

Naast Nick Cave staat rockband Placebo op de affiche. Ook Sleaford Mods, die hun muziek zelf beschrijven als “elektronische minimalistische punkhop voor de werkende klasse”, is bevestigd. De Limburgse groep Whispering Sons, met de kenmerkende diepe zangstem van Fenne Kuppens, opent het eendagsfestival. In de komende weken en maanden worden nog namen aan de affiche toegevoegd.

LEES OOK. Ook zij gaan een tweede kalme zomer tegemoet door wegvallen festivals: “Online kan je niet veel met een wc doen” (+)

De editie van TW Classic van dit jaar gaat niet door. Ook het festival Rock Werchter en Werchter Boutique, het tweede eendagsfestival dat op de wei van Werchter plaatsvindt, zijn geschrapt. Op het moment dat de voorbereidingen moesten starten, was nog niet duidelijk welke coronamaatregelen er zouden gelden deze zomer. In de plaats heeft de organisatie Werchter Parklife op poten gezet: een concertreeks van 1 juli tot en met 1 augustus, waarbij er bij elk optreden maximum 2.500 bezoekers zijn toegelaten. De tickets voor Werchter Parklife gaan ondertussen vlot de deur uit.

Rock Werchter vindt volgend jaar plaats van 30 juni tot en met 3 juli. Een nieuwe datum voor Werchter Boutique is nog niet bekend. De ticketverkoop voor TW Classic 2022 start op zaterdag 12 juni.

Aangeboden door onze partners

Lees ook