Mathieu van der Poel na twee ritzeges in Ronde van Zwitserland: “Zonder hulp zal het lastig worden”

 

 ©  EPA-EFE

Hoe maak je de winnaar van twee etappes in de Ronde van Zwitserland blij? In het geval van Mathieu van der Poel door te logeren in een hotel met een eigen F1-museum, hotel Meilenstein in Langenthal.

Het F1-museum is ook een hotel en als bij toeval logeerde Alpecin-Fenix in het bewuste hotel. En dat leidde bij Mathieu van der Poel tot pretoogjes. “Het was leuk om er eens door te lopen”, zei de Nederlands kampioen. “Nu heb ik al wel het een en het ander gezien maar het was toch redelijk indrukwekkend.”

Maar vandaag wil hij toch vooral zijn eigen turbo weer op gang krijgen. Op naar een derde ritzege? Van der Poel: “Het zal er vanaf hangen wat voor rit we gaan krijgen. Voor ons is de Ronde van Zwitserland al geslaagd. We gaan ons uiterste best doen maar zonder hulp zal het lastig worden, vrees ik. De leiderstrui is voor ons niet echt van belang want die gaan we niet verdedigen. Het zal aan de spurtersploegen zijn om ons te helpen. Die laatste beklimming is wel lang maar niet superlastig. Veel zal afhangen van wie daar initiatief neemt en bereid is te koersen.”

 (Bram Vandecapelle in Zwitserland)

LEES OOK

Nu in het nieuws