Ongeziene beelden: Remco Evenepoel rijdt zo hard dat Victor Campenaerts krampen krijgt en van de pijn van de fiets stapt

Remco Evenepoel was outstanding in de eerste etappe van de Baloise Belgium Tour. De dagzege ging naar Robbe Ghys, maar de kopman van Deceuninck - Quick-Step is wel de eerste leider. En dat heeft Victor Campenaerts geweten. De werelduurrecordhouder was mee met de goeie vlucht, maar parkeerde volledig in de laatste lokale ronde. De krampen dwongen hem zelfs om af te stappen.

LEES OOK. Een klasseflits: Remco Evenepoel rijdt kilometers op kop en is eerste leider in Baloise Belgium Tour, rit is voor Robbe Ghys

De beelden:

“Het deed me heel erg denken aan twee jaar geleden”, reageerde Campenaerts. “Toen ik naar de Elfstedentocht keek, zei ik nog tegen de ploeg dat Evenepoel gewoon een coureur is voor het klassieke werk. Het gaat hem heel goed af en hij kiest heel goed positie. Hij pakt zijn moment en valt aan wanneer hij wil. Ik was precies de enige die nog kon volgen. Evenepoel rijdt gewoon op een ander niveau. Op geen enkel moment denk je dat hij te snel rijdt om te volgen, maar hij rijdt heel constant. Ik wist dat ik zeker verloren was als ik nog zou overnemen.”

“Ik stapte niet af omdat ik geen goesting meer had, maar omdat ik krampen had. Het is gewoon ongelooflijk impressionant wat Evenepoel doet. De twee vluchters waren ook heel sterk en konden wel nog aanpikken, waarschijnlijk omdat ze die inspanning om weg te geraken uit het peloton niet hebben moeten doen.”

Thomas De Gendt vatte het kort en krachtig samen in een tweet:

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN