Eerste F1-bolide van Michael Schumacher staat te koop

Jordan 191 waarmee Michael Schumacher aan zijn eerste F1-race deelnam 

Jordan 191 waarmee Michael Schumacher aan zijn eerste F1-race deelnam © Speedmastercars

Af en toe staan er bijzondere of historische F1-bolides te koop en dat kan ook nu gezegd worden. Deze keer staat immers de F1-bolide te koop waarmee Michael Schumacher zijn allereerste F1-race reed.

Bij ‘Speedmastercars‘ staat de Jordan 191 te koop waarmee zevenvoudig F1-kampioen Michael Schumacher zijn debuut in de Formule 1 maakte. Leuk weetje daarbij is dat Schumacher destijds moest invallen voor Bertrand Gachot die in de gevangenis zat.

Willi Weber, de manager van Schumacher, had teambaas Eddie Jordan wijsgemaakt dat Schumacher het circuit van Spa-Francorchamps zeer goed kende. Het was een leugentje om best wil dat Eddie Jordan er mee van overtuigde Schumacher zijn F1-debuut te laten maken.

In werkelijkheid had Michael Schumacher het circuit enkel nog maar als fan bezocht. Schumacher leerde vervolgens het circuit met zijn fiets kennen maar als nieuwkomer imponeerde hij meteen door zich als zevende te kwalificeren, het beste kwalificatieresultaat van het Jordan-team tot dusver dat seizoen.

De race verliep jammer genoeg veel minder goed voor Schumacher want hij moest na enkele honderden meters opgeven door een probleem met de versnellingsbak van zijn wagen. Het is diezelfde wagen die nu dus te koop wordt aangeboden, inclusief motor. Er werden onlangs nog enkele demonstratieronden met de wagen afgelegd op het circuit van Donington.

De Jordan 191 waarmee Schumacher in 1991 tijdens de GP van België zijn F1-debuut maakte is volgens veel fans één van de mooiste F1-bolides ooit. Jammer genoeg is de wagen voor de modale F1-fan ook ‘onbetaalbaar‘, al zal wie wel kapitaalkrachtig genoeg is ongetwijfeld ook zeer diep in de geldbuidel moeten tasten.

Meer F1-nieuws:- Oud-bandenexpert Bridgestone uit felle kritiek: “Pirelli liegt over oorzaak klapband Max Verstappen”- Circuit Spa-Francorchamps reeds hersteld na overstroming: nieuwe asfaltlaag- VIDEO: GP van Azerbeidzjan nagespeeld in LEGO- “De F1 is zondag in Azerbeidzjan aan een drama ontsnapt”- Neem deel aan het EK Voetbal-spel: 15 000 euro aan prijzen!  (F1journaal.be)

LEES OOK

Nu in het nieuws