Remco Evenepoel wint voor het eerst sinds val in Ronde van Lombardije: “Ik was er op gebrand om de snelste tijd te rijden”

 

 ©  BELGA

Exact driehonderd dagen na zijn val in de Ronde van Lombardije heeft Remco Evenepoel opnieuw met de zege aangeknoopt. Het goudhaantje uit Schepdaal won de individuele tijdrit in en om Knokke-Heist met twee seconden voorsprong op ploegmaat Yves Lampaert.

“Dit zijn niet mijn favoriete tijdritten maar ik was er echt wel op gebrand om de rapste tijd te rijden”, zei hij na afloop. “Gisteren was ik toch wat teleurgesteld dat ik de ritwinst niet kon pakken, na zo hard te hebben gewerkt. Vandaag wou ik echt de etappe winnen en dat is gelukt.”

Ten koste van ploegmaat Yves Lampaert. “Het is wat jammer voor Yves dat ik hem net nog passeer als laatste met twee seconden voorsprong. We zeiden voor de start nog dat we één en twee zouden kunnen worden vandaag. Het is plezant dat dat nu gelukt is.”

Makkelijk was het niet geweest, bekende Evenepoel. De vlakke wegen zijn niet zijn favoriet ding. “Dat stuk na het tussenpunt na de bocht viel wel serieus tegen, daar was het wind vol op de kop. Ik heb daar dan wel het voordeel met mijn aëro.” (jswk)

LEES OOK

Nu in het nieuws