Opnieuw duizenden vaccinatie-uitnodigingen de deur uit: wie moet brievenbus in de gaten houden?

Wie geboren is in 1985 of eerder, krijgt een uitnodiging voor een vaccin in de bus. Foto: BELGA

Gent -

Wie is geboren in 1985 of eerder, mag zich opmaken voor een bezoekje aan Flanders Expo. Woensdagavond is er opnieuw een stapel uitnodigingen voor een coronaprik verstuurd.

Heel wat mensen krijgen hun uitnodiging ook via e-mail of sms. Dat is doorgaans sneller dan de post en kan je activeren via Mijn Burgerprofiel. “Maar hoe dan ook krijgt iedereen ook een papieren uitnodiging toegestuurd”, zegt schepen van Gezondheid en Zorg Rudy Coddens (Vooruit).

Wie geboren is in 1985 of eerder, krijgt nu dus een uitnodiging in de bus. Welke geboortejaren hierna aan de beurt zijn, is nog niet met zekerheid te zeggen. “Dat hangt immers af van een hele reeks factoren”, zei schepen Coddens eerder deze week. “Hoeveel vaccins beschikbaar zijn, hoeveel mensen tot nu toe zijn ingegaan op hun uitnodiging, hoeveel mensen geboren zijn in een bepaald jaar,...”

Of je nu één van de 112.195 gevaccineerde Gentenaars bent of niet: voorzichtigheid blijft op zijn plaats. De afgelopen twee weken testten nog 446 mensen in onze stad positief op het coronavirus.

Door Max Dedulle
AANGERADEN