De Croo verwelkomt Biden zondag in Melsbroek

 

 ©  EPA-EFE

Bron: BELGA

Eerste minister Alexander De Croo zal de Amerikaanse president Joe Biden zondagavond verwelkomen op de militaire luchthaven van Melsbroek. Dat laat het kabinet van de premier donderdag weten.

Maandag opent De Croo op het NAVO-hoofdkwartier in Evere de NAVO-top. Tijdens de vergadering zullen de staats- en regeringsleiders van de dertig NAVO-landen een reeks voorstellen bekijken in het kader van ‘NAVO 2030’ die de alliantie politiek en militair moeten versterken en aanpassen aan toekomstige veiligheidsuitdagingen.

LEES OOK. Joe Biden en Boris Johnson komen samen aan vooravond G7

Dinsdag is er op het Koninklijk Paleis een onderhoud met koning Filip, premier De Croo, minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmes, Joe Biden en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken.

Dinsdagnamiddag brengt de eerste minister samen met de Canadese premier Justin Trudeau een gezamenlijk werkbezoek aan vaccinproducent Pfizer in Puurs. Aansluitend op het werkbezoek volgt ten slotte een bilateraal onderhoud tussen de Belgische en de Canadese eerste minister.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten