Chris Froome toch naar de Tour? Het licht neigt meer en meer naar groen

Foto: BELGA

Behoort Chris Froome tot het lijstje van acht renners dat Israël Start-Up Nation volgende maandag op papier zet als zijnde de renners die later deze maand van start gaan in de Ronde van Frankrijk? De kansen worden almaar groter, vertelt Rik Verbrugghe in La Dernière Heure. Froome eindigde recent als 47ste in de Dauphiné, op meer dan veertig minuten van winnaar Richie Porte.

Verbrugghe is de sportief manager van het Israëlische team en maakt bijgevolg deel uit van het comité dat maandag een aantal knopen doorhakt. Opvallend: ook Chris Froome maakt deel uit van dit comité. Verbrugghe vertelt in DH dat de signalen gunstig zijn. “Vooral de strijdlust van Chris is bewonderenswaardig”, klinkt het. “Wij beseffen dat zijn huidig niveau onvoldoende is met het oog op een goedklassement of ritwinst in de Tour, maar de Tour zou de volgende stap kunnen zijn in het herstelproces van Chris, zeker ook met het oog op de Vuelta. Ook mentaal zou het hem een enorme boost geven.”

Het team is niet verplicht om Froome mee te nemen, benadrukt Verbrugghe. “En het zal sowieso niet als kopman zijn, mocht hij naar de Tour gaan. Het team wordt gebouwd rond Michaël Woods die een klassement op het oog heeft. En Dan Martin, die voor ritzeges gaat. Maar een aantal renners is momenteel geblesseerd: Daryl Impey, Alessandro De Marchi en ook Krists Neilands, al hopen we die nog te recupereren. Ook Sep Vanmarcke is niet op het gewenste niveau.”

En dus verhogen de kansen van Froome.

Door gvdl
AANGERADEN