Heistse academie werkt samen met buren uit Hulshout

De nieuwe Heistse academie wordt momenteel afgewerkt. Foto: RR

Heist-op-den-Berg / Hulshout -

De gemeente Heist-op-den-Berg gaat samenwerken met Hulshout voor het deeltijds kunstonderwijs. Er komen ook twee vestigingsplaatsen in Hulshout.

“De samenwerking is vergelijkbaar met het akkoord dat we al langer hebben met Putte. Ook uit de gemeente Hulshout hebben we in Heist heel wat leerlingen. We hebben nu samen beslist om een interlokale vereniging op te richten en effectief samen te gaan werken”, zegt schepen van Onderwijs Eric Verbist (CD&V).

“We gaan starten met een vrij beperkte samenwerking. Het gaat om twee lesuren per week woord en drama en vier lesuren muziek. De lessen richten zich op leerlingen van het derde tot het zesde leerjaar. De lessen worden gegeven op de site van de gemeentelijke basisschool en in het lokaal van de fanfare De Vredegalm op grondgebied van de Hulshoutse deelgemeente Houtvenne”, aldus Verbist.

In de marge: de jaarlijkse open dag van de Heistse academie vindt ook dit jaar niet plaats. Om iedereen toch de kans te geven om de school te bezoeken, wordt op zaterdag 19 juni een virtuele opendeurdag georganiseerd.

Door bepr
AANGERADEN