Lachen vlakbij Dampoort: ‘Vree Wijs! Theater’ heeft twee nieuwe zomerproducties klaar

Het theatergezelschap van Vree Wijs! Theater is klaar om er opnieuw in te vliegen. Foto: David Van Hecke

Gent -

‘Vree Wijs! Theater’, de opvolger van vzw Theaterplatform, heeft haar eerst twee shows klaar. De humoristische producties worden opgevoerd tijdens de periode van de Gentse Feesten in Theater Scala op de Dendermondsesteenweg.

Theaterplatform Gent vzw, opgericht door Johan Van Hoorde, kreeg het hard te verduren tijdens de coronapandemie. Om het faillissement van de vzw tegen te gaan, sloegen ze de handen in elkaar met Stad Gent. Het resultaat is de oprichting van de vzw ‘Vree Wijs! Theater’, dat jaarlijks minstens vier theaterproducties zal brengen.

De eerste twee producties onder hun nieuwe naam komen er al aan tijdens de periode van de Gentse Feesten. “De eerste productie is een Gentse Revue die ‘De Vrie Wijze Revue’ heet, om het leed van het voorbije jaar te vergeten. Het is een show om ons te amuseren én met een cast om u tegen te zeggen”, vertelt Van Hoorde in het echt Gents.

Die cast bestaat onder meer uit Lezz Wauters, Marleen Bassez en Rens de Coensel. Amber Verleyen zorgt voor de zang onder begeleiding van pianist Patrick Coppejans. Van Hoorde zal de show regisseren.

Onewomanshow

“De tweede productie wordt volledig geregisseerd en opgevoerd door actrice en comédienne Veerle Malschaert. Het is een mengeling van oud en nieuw materiaal”, zegt Van Hoorde. In ‘De Post Corona Kakofonie’ zal Malschaert de Pippi Langkous in zichzelf, die revolteert tegen de coronabeperkingen, naar boven halen.

Tickets kosten negentien euro en kunnen gereserveerd worden via www.uitbureau.be of via het nummer 09 233 77 88. Vree Wijs! Theater: Dendermondsesteenweg 163.

Door Lotte Ruysschaert
AANGERADEN