Politieagent die auto van zwangere vrouw over de kop liet gaan, moet voor rechtbank verschijnen

De Amerikaanse Janice Harper spant een proces aan tegen politieagent Rodney Dunn, die in juli vorig jaar haar auto over de kop deed gaan. Ze hield naar eigen zeggen “zware verwondingen” over aan de crash. Een video, gefilmd door de dashcam van de agent, is volgens de advocaten van de vrouw bewijs dat de agent in fout was.

Dunn zag de vrouw toen ze 135 km/u reed in een zone waar slechts 112 km/u toegestaan is. Hij zette de achtervolging in en maande haar aan om aan de kant te gaan. Volgens de vrouw was dat op dat moment niet mogelijk en signaleerde ze naar de agent dat ze hem gezien had. Ze zette haar knipperlichten aan en ging naar opzij. Dat is volgens haar advocaten ook de juiste procedure die ze had moeten volgen.

Maar voor de agent was dat niet voldoende. Twee minuten nadat hij haar dwong te stoppen, gebruikte hij een zogenaamd PIT-manoeuvre tegen de vrouw, dat wordt gebruikt om vluchtende auto’s geforceerd te doen stoppen. De gevolgen waren groot: haar wagen ging over de kop. In de video is te horen dat de agent de vrouw berispte: “U had moeten stoppen, mevrouw.” “Ik dacht dat het veiliger was om te stoppen aan een afrit”, antwoordt de vrouw.

Volgens Harpers advocaten was het manoeuvre overdreven voor de situatie. Ze argumenteren dat Dunn niet voldoende opgeleid was en klagen ook Dunns overste aan. Harper eist 100.000 dollar schadevergoeding.

Door tact
AANGERADEN